Gå till innehåll

Planeringen, planering, planering

Även denna dag tycks planering hållas. Först jobb, sen lydnadsträning där jag körde igenom Izzie i nästa hela eliten. Lilly gjorde nog ett av sina bättre pass någonsin, hon har nog mognat någon grad. Någon brådska att börja tävla med henne har jag inte, tar det hellre lite lugnt än rusar på i träningen.

Duktig Lilly på dagens lydnadspass!
Duktig Lilly på dagens lydnadspass!

Efter träningen hade vi en liten paus, måste äta och fixa med lite annat. Därefter möte om en freestyle/heelwork-tävling här nere i södern. Det ska bli väldigt spännande och intressant. I beardisklubbens regi har jag kanske hållt i ca 20 lydnadstävlingar och ett mindre antal rallytävlingar, så detta är något med freestyle på många plan. Får hoppas på att det blir en lyckad tävling.

Väl hemma var det mer än dags, alldeles försent enligt Penny och Izzie, för kvällsmat. Precis som igår fick Izzie sin middag som belöningsgodis istället för att få det i skålen, samma sak för Lilly. Lilly äter betydligt bättre när det blir träning och belöningar än att äta från en trist matskål. Det är helt enkelt roligare att jobba för maten, plus hon är väldigt glad för att arbeta. Det är liksom största och bästa grejen. Att titta på när jag tränar Izzie är inte alls Lillys kopp te. Lilly bjöd nu på kvällspasset på ett beteende, nämligen att buga när hon stod på en "pall". Det tänkte jag kan vara bra till kommande freestyleprogram och försökte fånga upp det. Är är en liten videosnutt på hur det såg ut. Tycker att den första bugningen är mer som jag vill ha det, men får ge det lite tid. Vi började först idag med detta tricks.