Gå till innehåll

träningstankar

läste detta blogginlägg och kom att tänka på hur enformig träningsmetodiken kan vara. när jag började träna hund för läääänge sen så var det ett mer varierat utbud av olika träningsmetoder, tänker då på lydnaden. när jag under ett par års tid sen satsade på agilityn istället så  tappade jag lite kollen på hur lydnadsträningen begicks. nu ett antal år senare så tycker jag mig se att det finns, lite överdrivet, mer eller mindre endast en metod. hur kan man vara så säker på att det bara finns en metod att nå fram till målet? jag arbetar som lärare professionellt och där pratas det mycket om olika inlärningsstrategier, olika lärstilar mm - även om jag kan se tendenser mot att viss inriktningen även här sen den nya skollagen trädde i kraft. varför är det inte så många olika inlärningsmetodiker i hundträningen? som sagt var det finns många olika vägar till målet, det gäller bara att hitta de nya vägarna.

Penny
Penny

2 reaktioner på ”träningstankar

  1. Linda

    Tror det krävs många metoder för att faktiskt lyckas, att snöa in å en eller 2 metoder är väl brist på fantasi, vad som är rätt eller fel vet bara vi som lever med våra hundar, så får andra tycka vad de vill.

    Go with the flow och tänk inte för mkt, för mkt tänk fördärvar det roliga enl mig, och så kul som vi har kan ju inte det vara fel

    1. Linda

      tror helt klart på våra metoder! visst har vi roligt, nästan för roligt... 😉 andra får tycka och tänka vad de vill, vi känner våra hundar bäst.

Kommentarer inaktiverade.