Gå till innehåll

Planering

Just nu ligger fokuset främst på lydnaden vad det gäller Izzie (och även Lilly indirekt). Efter ha pratat med en vän som mest tävlar i freestyle blev jag varse om hur tävlingarna ligger under året, vilket fick hjärtat nästan att åka upp i halsgropen. Den tid under sommaren som jag hade tänkt nöta freestyle är inte så lång, om man räknar bort saker som händer då. Jag fick genast börja planera hur jag ska hinna och orka träna även lite freestyle. Min förhoppning är nu att då Izzie ska få sin kvällsmat som består av Acana torrfoder (frukost och lunch består av Nordic färskfoder). Istället för att bara ge henne sin mat tar jag den istället som belöningsgodis för träning. Gjorde samma sak för Lilly och jag tror att denna middag var den mest underhållande middagen som Lilly någonsin har ätit! Det tog så klart längre tid att träna istället för att bara ge dem maten, men jag tror det blir ändå bäst på detta sätt med träning. Vissa kvällar blir det ingen träning om jag inte känner att jag har den energi som krävs för att det ska bli något bra och vettigt av träningen.

I och med att jag är en nybörjare inom freestylens värld är det svårt på ett sätt att vara kreativ, jag får helt enkelt titta på fler videos om FS för att få mer inspiration. Jag påbörjade två nya tricks idag, ett där hon ska snurra på ett annat kommando och ett där hon ska backa in mellan mina ben, in i en HtM-position. Det svåraste med det sistnämnda trickset är att Izzie är så följsam att hon tycker det är svårt att vara still när jag lämnar henne, får nog ta och dela upp detta i två delar.

Hujedamig vad det är roligt, men svårt, med freestyle och heelwork to music.

Här är ett litet klipp på backandet, med tanke på att det är bara första klippet är jag hoppfull att detta ska gå att lära henne väl.

Tidigare idag var vi och hejade på vår norska kompis Birgitte Dahlen med sin beardis Nessy som tävlade agility. Roligt att vara på en agilitytävling, det var ett bra tag sen. Lilly tyckte det såg väldigt roligt ut med agility, kanske får hon prova på det när hon har blivit färdigvuxen.

På agilitytävling!
På agilitytävling!