Gå till innehåll

intensiva dagar

allt går i ett just nu. ingen rast, ingen ro. då det gäller mest en massa roligheter så går det ju an, men det börjar ju kännas lite då jag inte har hunnit med att sova tillräckligt på väldigt länge.

Träningsglada flickor!
Träningsglada flickor!

i tisdags tränade jag själv här hemma. för en gångs skull kände jag mig riktigt pigg och taggad på att träna, hundarna kände säkerligen av det och var på ett strålande humör. för Pennys del blev det mest rallyträning och Izzie en blandning av rally och lydnad, vi har mycket att träna på! det som jag glädjer mig mest åt från detta pass är att jag lyckades vända en detalj som Penny upplevt till negativt till väldigt positivt.kändes så himla skönt att se glädjen i Pennys ögon. Izzie var lite piggare än på sistone, hon har liksom jag varit lite trött på sistone. det kändes så himla skönt att det var lite som "vanligt" igen. länge sen jag hade den känslan. när jag hade tränat klart så sa Izzie till mig att vi inte alls var klara utan ville  köra lite till. då tog vi och tränade lite fjärr. Penny var inte sen att hänga på och körde fjärren bakom Izze, så himla sött!

Fjärren
Fjärren

igår blev det åter fysträning, måste få upp konditionen på oss alla om vi ska orka med allt som jag har tänkt under detta året. mitt minne sviker mig från hur länge man ska träna dem att skritta i jobbig terräng, så för att inte överanstränga ovana muskler kör jag två pass med hundarna á 5 min. först den ena hunden, sen den andra och sen hund nummer ett och slutligen hund nummer två. då de båda rör sig under sin paus blir det iaf inga kalla muskler om det skulle finnas det under fem minuters vila. måste läsa in mig och kolla i gamla anteckningar så det blir så optimerat som möjligt.

2013-05-15-20.36
Vissa verkar uppskatta pauserna som innebär lite bus mer än själva fys-träningen.... 🙂
2013-05-12-17.13
Årets enda vitsippebild tog jag under en fysträning. Nu lär det nog blir mer badbilder om det fina vädret fortsätter.

idag var det riktigt varmt så då begav vi oss till hundarnas stora glädje iväg så de kunde få bada simma. Izzie är en riktig vattentok, tror jag skyller på min träningskompis Lindas goldens. de måste ha något dåligt inflytande här... 😛 Penny är mer normal, dvs betydligt mer kontaktbar. fast denna dag var de så varma att de båda kastade sig med glädje i vattnet för att svalka sig. Izzie fick simma en del och jag hörde hennes flås, vi har lite mer att jobba på där (fast jag känner att hon har blivit lite starkare sen förra veckan).

Izzie simtagen (tagen förra helgen vid våra dammar)
Izzie simtagen (tagen förra helgen vid våra dammar)

imorgon väntar träning med Jessica och hennes härliga vorsteh Kajsa.

1 reaktion på ”intensiva dagar

  1. Christina

    Vad ni ligger i och så fysträning på det 🙂 Härliga bilder som vanligt! Vad är det för en rolig vattenleksak, ser ut att flyta högt. En sån skulle jag behöva i havet. Många av de jag har flyter så lågt att dom har svårt att se dem om det går lite vågor.

Kommentarer inaktiverade.