Gå till innehåll

ett oväntat besök

satt inne och åt frukost och hörde en massa flaxande i uterummet. två små fågelungar, skulle jag tro, hade lyckats hitta in och försökte förtvivlat ta sig ut genom fönsterna. det blev till att öppna fönsterna på vid gavel så de kunde komma ut i det fria så fort som möjligt. en liten gråsparv och en nässelfjäril hittade ut direkt. den andra fågelungen fick nog lite panik när jag kom och satt sig på altandörren, som jag taktiskt nog hade stängt till rätt mycket. annars hade fågelungen nog hittat in och vi hade haft en del jobb framför oss att få ut denna.

då jag såg att den satt lugnt efter omständigheterna på altandörren valde jag att låta den sitta kvar och öppna allt så mycket jag bara kunde. sen gick jag runt huset och tog den vanliga dörren in. efter ca tio minuter så hade nog fågeln återhämtat sig så pass mycket att den hade kraft och energi att flyga och denna gång kom den ut, såg att den satte sig i thujahäcken för att pusta ut. så gjorde även jag. stackars små fåglar, vilken panik de måste ha känt.

nu är det lite fixande som gäller och sen blir det lite hundträning och därefter mer bad som väntar. ska se om jag kan lära Izzie dyka från en brygga, det hade varit coolt!

2013-07-19-10.02.50
En av våra oväntade gäster