Gå till innehåll

roadtrip

i helgen som gick var vi iväg på en liten roadtrip. liten är kanske fel ord då det åktes över 120 mil totalt... tur man har en bekväm och säker bil att åka i både för två- som fyrbenta! i och med att det har åkts norrut ett antal gånger har ett antal rastplatser undersökts och testats. just nu har jag två favoriter; en lite utanför Jönköping och en annan som ligger liiite längre ifrån Jönköping. tyvärr ligger dessa två ställen för nära varandra för att kunnas nyttjas vettigt på en och samma resa.

2013-08-16-15.34
inget gott, varken på en roadtrip eller hemma.

på ett av dessa favvoställen stoppades den svarta blixten för att kunna röra på benen lite, hundarna såg sin chans och tog genast ett dopp i det blå!

2013-08-16-17.08
Dags för lite svalkning!

vidare gick vi vidare i skogen och helt plötsligt såg jag framför mig ett rött hav, ett hav av lingon. har aldrig någonsin sett så här mycket lingon. den lilla bärsamlaren i mig vaknade förståss till liv och jag ångrade bittert att jag inte hade någon bärplockare med mig. jag började fundera på om det var värt att köpa en och stanna på samma ställe på vägen hem för att samla in detta röda guld... medan jag funderade tog jag och åt lite lingon, riktigt gott!

2013-08-16-17.13
I lingonskogen!

tidigare i somras då jag visste att det väntade lite bilturer hit och dit lyckades jag hitta ett par resmatskålar i silikon för en billig peng. dessa var ju bara tvunget att invigas nu. hundmaten fylldes upp och hundarna såg rätt förväntansfulla ut. måste säga att dessa skålar var perfekta i sin storlek och väger ingenting. de får helt klart följa med på kommande turer! nöjd med mitt inköp!

2013-08-16-17.28.59
Nordic i skålarna!
2013-08-16-17.29
Penny vill ha mat - NU!
2013-08-16-17.56
rensade skålar, färdiga att packas ned i väskan.

jag själv åt en laxmacka, en risfrutti och drack lite god apelsindryck

2013-08-16-17.51
gotteligott!
2013-08-16-17.40
vårt lilla krypin på rastplatsen

på vägen hem till Skåneland stannade vi till i Linköping för att prata lite hund, men även träna HtM. när Skånegränsen passerades upptäckte vi att det som vanligt regnade där. just Skåne måste vara Sveriges svar på Seattle, det tycks alltid regna där! även om vi har haft det superbra på denna roadtrippen så är det alltid skönt att få sova i sin egen säng!

2013-08-18-20.59
regn & åter regn i Skåneland