Gå till innehåll

bravecto

Denna nya tablett mot fästingar har funnits nu detta år i Sverige, många är supernöjda. Jag är däremot lite mesig och vågar inte använda nya läkemedel precis när de har kommit ut på marknaden. Det som har sagts emot på denna punkt är att detta medel har funnits på marknaden ute i Europa länge. Läste på en grupp nu på facebook där diskussioner om detta förs. En medlem i denna diskussionsgrupp la ut en länk till de vetenskapliga rapporter som har gjorts om detta läkemedel, samtliga dessa är publicerade 2014! Den 11/02/2014 beviljade Europeiska kommissionen ett godkännande för försäljning av Bravecto som gäller i hela EU. Medlet har alltså bara funnits allmänt tillgängligt i Europa i ca 8 månader.

Efter ha läst allt detta blev jag åtminstone övertygad om att vänta ett bra tag till med att testa detta medel.

1 reaktion på ”bravecto

  1. Christina

    Ja det känns ju inte så betryggande att stoppa i hunden något så oprövat. Det måste man nog avvakta med. Och när man läser att fästingarna biter sig fast och sedan dör. Men då ska dom ju plockas bort från hunden om inte hunden börjar noppra på dom själv innan man hinner se att det sitter en död fästing på ett ben t.ex. Då brukar det bli fula sår. Det vet jag sen jag testade Frontline. dom fick mycket fästingar som dog efter ett tag. Oj, vad mycket infekterade sår dom fick.

Kommentarer inaktiverade.