Gå till innehåll

pälsvårdsdag

idag var det dags för Penny att få ett bad med efterföljande borstning. inte Pennys favoritdag, inte min heller. tror vi båda är helt övertygad om att det finns roligare saker att göra, tex ut och gå eller träna. nåväl, har man en långhårig hund finns det inte så mycket att välja på om man vill ha dem tovfria. jag brukar ca en gång i månaden bada och borsta varje hund, så jag kan inte direkt påstå att mina hundar kräver mycket pälsvård.

har en kompis som kan verkligen göra allt, då menar jag allt. har fortfarande inte kommit på något som hon inte fixar... lite avundsjuk är jag allt, det måste jag erkänna 😉 nåväl, jag är tacksam över att ha en sån här vän som gärna ställer upp och hjälper en mindre händig kompis. innan jul fick jag ett hemmagjort schampo. testade det vid julbadet och nu idag igen. vilken skillnad det är på pälsarna, de blir så mycket renare. som en ren bonus innehåller det inte så många ingredienser utan mer begripliga sådana, vilket kemisten i mig gillar. nu har jag lite andra schampon kvar här hemma, men efter de är slut får jag nog ta och baka lite kakor eller något så jag lyckas muta mig till lite mer schampo...

Nyborstad, och nybadad, Penny!
Nyborstad, och nybadad, Penny!