Gå till innehåll

Likheter

Flera gånger har jag trott att jag har sett min gamla Millie här hemma. Jag har inte sett i syne, utan jag har sett Lilly. Hon påminner väldigt mycket om Millie på många sätt, även om Millie hade lite mer vitt än vad Lilly har på huvudet. Kanske inte en slump att Lilly fick namnet Lilly som är så likt Millie, vem vet?

Millie är morfars mamma till Lilly, så de är ju släkt. Att Lilly påminner mig om Millie gör mig inte det minsta, mer än att jag hoppar till för en sekund då och då när jag tror mig se Millie. För er som inte vet dog Millie för tre år sen och blev 14 år gammal, en underbar hund som jag aldrig kommer att glömma och hon gav mig så många fina minnen och upplevelser.

Lilly
Lilly

Nu i morse kom ytterligare en likhet. Hörde att Lilly tuggade på något, kollade upp det så klart. Givetvis var det en bläckpenna. Bläckpennor var det enda som Millie tuggade på, bortsett från ett hörn på en trådlös telefon. Med lite gummiband fungerade den telefon utmärkt tills den dagen då hemtelefonabonnemanget sades upp.

Millie, fortfarande oerhört saknad
Millie

Två saker skiljer dem åt rejält: Det ena är kamplusten. Millie förstod sig inte alls på tjusningen med att kampa, medan Lilly har i mina ögon en bra kamp. Det andra är att Lilly är så oerhört mycket busigare än Millie. Millie hittade aldrig på några bus, medan ibland har jag undrat om Lilly inte skulle ha hetat EMIL(ia) med tanke på alla hennes upptåg.

1 reaktion på ”Likheter

Kommentarer inaktiverade.