Gå till innehåll

lydnad i ur och skur

Idag var det dags för lite lydnadsträning. När vi började träna så visade sig solen från sin bästa sida. Vi var ett härligt gäng på fyra personer (jag , Helene, Bengt-Åke och Lisa) och sex hundar (sju om vi räknar med coach Penny) som träffades på förmiddagen. Efter vi hade tränat på gruppmomenten var Izzie först ut på banan. Körde igenom de flesta elitmomenten. Så himla nyttigt att få lite kommendering, måste bli bättre på det. Ett moment strulade en del, men redan på träningen så började det lossna. Har nu ikväll funderat lite och kommit fram till en sak som jag måste ändra hos mig, får se om det ger det gyllene nyckeln som fixar de sista bitarna.

 

Sitt i grupp
Sitt i grupp
Inkallning
Inkallning
Extern belöning funkar fint! ;)
Extern belöning funkar fint! 😉
Fjärren
Fjärren

När det väl var dags för Lilly att tränade öset regnet ner. Ja jisses, vad det regnade. Snälla Lisa kommenderade oss trots skyfallet. Lilly brydde sig, tack och lov, inte det minsta om regnet eller att en person kommenderade henne. Hon gick mer fritt följ med svängar och halter än vad hon någonsin hade gjort. Höll ihop fint där, om jag får säga det själv. Sen tränade vi rutan. Det märks att vi inte har gjort det på länge, vi backar så hon får se när leksaken läggs ut för att få en bättre attityd och tempo jämfört med då hon inte vet att det ligger något. Finns ingen anledning att stressa på. Någon lydnadstävling är nämligen inte alls inplanerad för hennes del detta år.

Blöt Lilly i kvarsittande
Blöt Lilly i kvarsittande
Lilly älskar att springa
Inkallningen (la även ut en leksak för att se om det störde henne, vilket det inte gjorde - skönt!)
Tjohoo, jag hittade rutan!!
Tjohoo, jag hittade rutan!!

Tack Lisa för bilderna från idag!