Gå till innehåll

jag har förmånen att ha tillgång till en inomhushall under den mörka årstiden, en gång i veckan åker jag dit och tränar. naturligtvis känns det oerhört lyxligt att få vara inomhus på konstgräs när det är blött och ruggigt ute. som en ren bonus finns tre speglar så man kan få se lite grann hur det ser när man tränar från en annan vy, möcke bra! igår var jag där i vanlig ordning, fast denna gång hade jag bara Izzie med. då Kickan inte hade fått träffa Penny så mycket på sistone så tyckte vi båda att Penny kunde avstå en träning. det kommer ju alltid fler träningar.

Bästa gänget! <3
Bästa gänget! <3

Izzie var mer laddad än vanligt, gick med höga benluft och en ivrigt viftande svans när vi tränade fot. önskade jag hade haft någon som varit med och filmat henne kunde ha varit roligt att se. vi körde bara lite vanlig fot, måste börja träna in stegförflyttningarna då det kommer i trean. vändningarna på stället är hyfsade. tyckte mig se att hon slarvade lite på vänster-svängarna, blir till att nöta grunderna lite där.

sen tränade vi sättande under marsch. detta moment har vi precis börjat med så det är mycket testande för att se vad som fungerar bäst på henne. säger jag något ord så kastar hon sig på marken. mycket snyggt läggande om det inte var för det lilla att det var sittande under marsch som vi tränar... just nu testar jag bara att ge henne ett förkommando och sen handtecken, det är det som fungerar bäst. men helst av allt vid jag ha ett vanligt kommando på henne. nåja, får väl se hur detta slutar 🙂

sen tränade vi på ingångarna i apporteringen. syntes tydligt att detta delmoment har jag tränat alldeles för lite på. fattar egentligen inte riktigt hur hon fixade det på tävlingarna i höstas. tror dock inte att vi kan förlita oss på en sån tur till kommande tävlingar. under hösten har jag tränat på farten tillbaks då Izzie inte riktigt har förstått hur jag har velat att detta ska se ut. körde två "halva" apporteringar, dvs bara tillbakavägen, hon höll ett fint tempo in. lite överförväntan nästan. glad matte!
tränade även på ingångarna vid inkallningen, där satt den bättre än vid apportering. det gäller nog bara att träna på så tror jag att Izzie fattar vad jag menar. hon är ju ingen komplicerad hund utan vill alltid vara tillags!

efter dessa fartmoment och en taggad Izzie var jag modig (iaf enl mig själv) och körde på vittringen som kräver lugn och koncentration. när jag har kört detta moment så har jag använt köttgodis som tex köttbullar eller korv. jag var lite stressad och trött igår när jag tog påsen med godis från kylskåpet och tog en påse som såg ut som biffarna som jag stekte dagen innan. inne i hallen tyckte jag det var märkligt vad mycket fisk det luktade, men tänkte att det berodde nog på att jag hade haft dem bredvid stekpannan när jag stekte fisk till middag. väl vid vittringen började jag titta närmre på godiset. det VAR fisken, min lunch! nåväl, det var bara att köra på, fast jag tog en liten bit själv och åt med... vittringen gick super, nu kommer väl bakslagen för att jag skriver så, körde sex skickningar och bytte ut pinnen varannan gång. rätt pinne varje gång och inget smakande på de andra. frågan är ju nu om jag måste köra fisk i fortsättningen som godis eller inte...

inte riktigt dessa fiskar stektes till lunch, men sådana här gillas också. av mig alltså!

sen körde vi lite hopp-apport, fick se till så hon inte tjuvade då hon spontanhoppade gärna. ett positivt fel så klart, men ibland måste man träna på att lyssna med.

över lag känner jag mig väldigt nöjd med denna träning, nog den bästa på länge; superhärlig attityd och behåller ändå fokus hela tiden, fint tempo in på apporten, ingångar som förhoppningsvis är på gång och vittringen - ren fokus och fick känslan att hon börjar förstå vad detta moment går ut. visst kan nästa träning gå skit, men just nu är jag bara glad och nöjd över denna träning. man ska väl försöka leva mer i nuet, har jag hört...

wpid-IMG_20121127_163339.jpg

 

 

2 reaktioner på ”inomhusträning

    1. Linda

      Tack Bengt! Det är riktigt roligt att komma igång med träningen, synd bara att det tar emot emellanåt. Men det är väl bara den berömda tröskeln man ska ta sig över 🙂

Kommentarer inaktiverade.