Gå till innehåll

Rallyträning

Just nu är det mycket hundträning, men bara roligt tycker både jag och hundarna! Efter gårdagens inneträning med bästa beardisgänget var det dags att träffa Lisa och hennes härliga goldenpojkar; Skorpan och Spice.

skorpan-spice
Spice & Skopan

Skorpan är ett år yngre än Millie, vi har träffat på varandra under årens lopp på lydnadsbanan. Skorpan gjorde finfina resultat i elitlydnaden, tror nog allt att de har kvalat till SM där. Tyckte Skorpan var oerhört fräsch för sin ålder, så härligt att se! Spice är ett energiknippe på sex år som gör allt med fart och energi. Kan tänka mig att han är en utmaning för Lisa att träna då man själv måste vara så oerhört fokuserad hela tiden på hur man ska röra sig, samtidigt som man måste ha koll på hunden. De båda två tävlar i rallyns mästarklass och har tidigare tävlat i elitlydnad och elitbruks, väldigt välmeritade hundar med matte alltså!

image
Tjusiga istappar!

Då det fortfarande är snö ute går det inte att träna var som helst. Jag pratade med pappa, turligt nog hade han lite ledigt i en av maskinhallarna. Lisa och jag bestämde att vi skulle träna där. Jag kom några minuter före Lisa och kollade in läget. Jodå, det gick utmärkt att träna i maskinhallen. Det fanns tillräckligt med utrymme att kunna köra lite rally där. Men på plattan utanför hade pappa & c:o var riktigt duktiga på att röja bort all snö, vi beslöt tillsammans för att träna där då det var bättre ljus utomhus än inne i maskinhallen. Fast i framtiden är det inte omöjligt att det skulle kunna bli lite träning i hallen, får bara se till att pappa inte fyller den med en massa onödigt som traktorer, maskiner, säd eller något dito...

image
Penny och Izzie inne i maskinhallen

Vi valde ut lite skyltar som vi tyckte kunde vara bra att träna på, plus en höger sväng-skylt för att inte senila, förvirrade jag skulle glömma bort att svänga bort till dubbelslalomet. Tyckte vi fick ihop en ganska bra liten bana på ca tio moment.

image
Träning på plattan, här tränar Lisa och Spice på lite snurrar

Först ut var Izzie, då det var mästarskyltar med så gjorde vi något annat. Vi har precis börjat titta på de avancerade skyltarna, men rallyn kommer lite i skymundan av allt som behöver tränas in till en start i trean. Izzie var glad som vanligt. Något som Lisa sa till mig som jag inte alls har tänkt på var att Izzie och jag är nog lite för fysiska. Det är väldigt lätt hänt att vi rör vid varandra, oftast i form av en nosdutt. Bra att tänka på i framtiden! Jag har i ärlighetens namn mest kört Izzie såsom jag går med Penny, detta trots de är två totalt olika hundar.

Sen var det Spices tur, han gick fint och med ett väldigt tryck i steget! Vi diskuterade lite hur man kanske kan tighta upp hans svängar och lite allmänt om träning i allmänhet. Spice är så otroligt söt hund, hade jag haft honom hade han säkert fått göra precis som han vill...

Penny stod näst på tur. Här fick jag jobba på att hon skulle sätta sig framför mig, har nog tränat för mycket på att stå framför och sen backa. Något att tänka på, sen fick jag finfina tips av Lisa på framförbytet. Detta ska jag verkligen testa ett tag och se om jag kan få till. Pennys framförsvängar innebär att hon gör en väldigt snygg framdelsvolt där hon jobbar finfint med baken. Mycket önskvärt ur tävlingslydnadssynpunkt, men i rallyn tar det för lång tid då jag blir stillastående. Det blir ju inte bättre av att Penny är snart är tio, hon är ju inte lika snabb som hon var som ettåring.

Sist ut var chamören Skorpan. Man blir bara så glad över att se honom och Lisa tillsammans, de är verkligen ett superteam. Det lyser om Skorpan när han äntligen får jobba tillsammans med sin älskade matte! Jag bara stod och log glatt när jag såg honom in action, svårt att anmärka på något. Han gör allt tekniskt rätt, sen med ålderns rätt så jobbar han lite långsammare nu än vad han gjorde i sina glansdagar. Tror de har stora chanser att kvala in till SM i år, jag håller tummar och tår för det!

Tack Lisa för en härlig förmiddag! Detta får vi göra om!

1 reaktion på ”Rallyträning

  1. Pingback: Millieville – bloggen! » Blog Archive » Ännu mera träning

Kommentarer inaktiverade.