Gå till innehåll

Ännu mera träning

image
Izzie & Penny på barmarken!

Åkte ned till Lunds BK för att träna lite. Min plan var att bara träna korta pass då det denna vecka har blivit lite väl långa pass och belöna upp dem. Izzie var i storform redan innan vi hade åkte och hon sprang (eller flög kanske snarare) glatt omkring med ett kramdjur här hemma när hon förstod att det var dags att träna. Denna hund älskar verkligen när det händer något roligt, kan ju inte låta bli att själv bli glad!

När jag kom till klubben så var hela parkeringen täckt av isgata... Jag tittade avundsjuk på grannen bollklubben vars medlemmar sprang utan som några helst problem orsakat av halka på deras fina konstgräs. Det måste vara värmeslingor inlagda med för det är inte en snöflinga på konstgräset trots det är utomhus utan tak etc så långt ögat nådde. "Min" plan var större delen täckt av snö/is, men jag hittade en remsa där man till och med kunde skymta det gröna, härliga gräset! Med raska steg begav vi oss dit och parkerade våra grejor.

Izzie var först ut. Först en massa bus och sen blev det ingångsträning. Hennes ingångar kunde utan tvekan vara bättre. Min tanke var här att få henne att sätta sig så fort som möjligt. Så fort hon hade sagt sig kom belöningen i form av att jag kastade en boll rakt fram. Hon verkade köpa konceptet och satte sig snabbare för var gång, helt klart något som jag får köra vidare. Sen provade vi vittringen. De första skicken gick bra, sen gick det inte alls. Hon kopplade inte på näsan, kändes det som. Måste ta mig en funderare på detta. Hon har gjort fina sökarbeten här tidigare i veckan, så det kan bara vara så att hon hade en dålig dag. Jag hoppas på det.

Med Penny tränade jag mest lite allmänt fot, sen körde vi lite på projektet att backa tre steg på höger sida. Just nu försöker jag bara träna in att hon ska ställa sig rakt vid min sidan, det är första steget till att det ska bli bra. Hon börjar få till det bra, men jag skulle gärna vilja få bort det här steppsteget som hon tar ibland efter hon har stannat. Men samtidigt så är det Pennys signum lite att göra så. Vi får se hur går. Bara provade att ta steg bakåt nu när hon hade hamnat rätt och det gjorde hon jättefint. Skönt! Provade även de tipsen som jag fick av Lisa när vi tränade i förrgår. Vi får hoppas att det fortsätter så. Sen avslutade vi det hela med lite raka inkallningar bara för skojs skull.

Träningen avslutades med att de båda fick springa och leka med varsin "teddydummies". Har en med pip i och en utan, Penny blev som besatt denna gång med den i pipen i. Izzie var rätt nöjd med att springa omkring med den piplösa, hon fick ju den som födelsedagspresent nu när hon fyllde år i november.