Gå till innehåll

måndagsträning

igår var det dags för lite organiserad träning, vilket är bra för min del eftersom allt går i ett. utan sån här träning hade det nog inte blivit mycket träning för våran del. vi var fyra stycken som tränade idag; jag med Izzie, Lisa med Spice och Tam, Marlene med Mulle och Pilsner samt Kerstin med Chia. ett härligt gäng alltså!

2013-07-15 12.21.29
Delar av träningsgänget!

vi började med gruppmomenten; först sitt i grupp. valde att inte gå för långt ut och inte låta Izzie sitta för länge eftersom hon lätt sätter sig på "höften/baken" och blir då som en hösäck istället för vad jag tycker hon ska göra. sittande gick bra. hon la sig ned när vi blev kommenderade tillbaks, men då satte jag henne upp igen och gick ut och sen tillbaks. trots läggandet känner jag mig nöjd, målet var att hon skulle sitta rätt. med platsliggningen så var målet att hon inte skulle byta skinka utan ligga på den sida som hon alltid lägger sig på. det lyckades vi bra med. när vi hade gjort den första minuten körde vi operation störning för hundarna; Lisa gick runt hundarna och sparkade sen boll. Alla i gruppen låg fint, så himla härligt att se!

efter det blev det individuell träning. jag tyckte vi fick ihop en himla bra träning där vi alla hjälpte varandra och var engagerade i varandras träning, det gillar jag!

Lisa med Spice och Kerstin
Lisa med Spice och Kerstin pratar träning

för Izzies del så körde jag vittringen, hon gjorde två fina sorteringsarbeten och var inte på de andra pinnarna med nosen. hon kan trycka nosen hårt mot varje pinne för att vara säker på vad den luktar. körde även rutan där vi tränade på själva skicket. lägga sig i rutan (mycket onödigt enl Izz) och sen inkallningsbiten. just inkallningsbiten har jag inte gjort på flera månader, det märktes. då har vi något mer att träna på. efter detta fick Izzie ta paus och de andra hundarna tränade. när det var dags för Izzie att träna igen så körde jag lite dirigeringsträning, för att ha en slags back up-plan om hon hamnar fel vid ett rut-skick. det gäller ju att rädda betyget då sas.

tycker alla hundar gick fint idag!

jag känner mig glad och nöjd med gårdagens träning, känner dock att det är en bra bit kvar tills vi har allt klart i trean. ska försöka ta mig i kragen och sätta gång och träna mer målmedvetet. mitt stora problem är att det är så mycket annat som måste fixas med just nu. nåja, det ger väl sig till slut så jag kan fokusera mer på Izzies träning.

2013-07-15 12.29.48-2
Pilsner och Marlene i rutan
2013-07-15 12.24.03
Mulle på gång att bli skickad till rutan av Marlene

Lisas dotter Sandra tog hand om Penny denna dag då hon hade vilodag, såg ut som både Sandra och Penny hade det riktigt mysigt ihop. Sandra gjorde fina flätor i Pennys päls, tror Penny bara mös och njöt över att någon pillade i pälsen utan det behövde betyda pälsvård.

2013-07-15 12.48.19
Sandra och Penny