Gå till innehåll

Valptest

Igår fick jag chansen att träffa Ingers valpar, kennel Highflying, och samtidigt göra ett valptest. Det var två svarta hanvalpar i kullen; Simsom och Samsom. De uppvisade olika egenskaper i vissa avseende och var väldigt lika i andra. En egenskap som jag gillade var att de inte (just nu iaf) hade ägandet i sig, dvs att när man kastar iväg en sak tex en boll sticker de dit och kollar in det (vilket är väldigt önskvärt), har de "ägandet" i sig springer de sen helst åt ett annat håll än där en som kastade bollen finns för att ha den för sig själv.

Så härligt att få träffa lite valpar, nästan så att man blir lite valpsjuk igen!

Bilderna här nedan har Inger tagit.

valp3
Hanteringen var inga problem
valp2
Lek
valp1
Hämta den gick också bra

Efter testet, lite fika och ytterligare valpmys fick jag även möjligheten att se Annelis Yikes in action då de har börjat träna. Det är verkligen inte lätt att träna en äldre hund från början, men Anneli gör ett bra jobb! Tid kommer det ta och det får det ta, för fortsätter de att träna målmedvetet kommer de så småningom ut på tävlingsbanorna. Yikes är en härlig hund; full med fart och en positiv attityd! Precis de egenskaper som en beardis ska ha, den ska inte vara någon tråkig soffpotatis!
Tyvärr glömde jag ta någon bild på Anneli och Yikes, så jag tog en bild från Annelis facebooksida

yikes
Härliga Yikes!

Tack Inger och Anneli för en härlig dag!