Gå till innehåll

Penny simmar!!

Igår var det så himla kvavt att det var bara ett måste att låta hundar (och mig själv!) få svalka sig. svarta blixten styrdes mot sjön där vi numer är badar. En himla fin sjö; kanonvatten och framförallt inte något folk där (peppar, peppar - ta i trä). Normalt sett brukar inte Penny vilja mer än plaska lite och blöta fötterna. Jag vet att hon kan simma bra, men hon har helt enkelt alltid velat ha fyra tassar på marken. Att försöka tvinga är henne bara dumt, då blir hon så klart ännu mera anti-simning.

På sistone då vi bla har varit vid denna sjö har jag märkt att det finns lite intresse från Pennys sida att vilja vara i vattnet. Hon står på bryggan och överväger att hoppa i, likaså på stenen som kommer efter bryggan. Nåväl, sagt och gjort. Jag kastade lite frisbee till Izzie och Penny var på och ville med ha en frisbee. Med tanke på hur bra Izzie simmar ville jag inte att hon skulle störa. Då jag hade två stycken började jag med att skicka iväg Izzie. Sen kastade jag den andra frisbeen så den hamnade precis som hon kunde ta den. Gjorde så ett par gånger, sen kastade jag den så den hamnade kanske 10 cm i från hennes nos. DÅ började hon att ta lite simtag, både Penny och jag blev väldigt glada. Svårt att säga vilken som blev gladast. Frisbeen kastades successivt längre och längre ut. Så himla skoj att hon äntligen simmar! Givetvis blev det inga långa sträckor som hon simmade , men jag känner att Penny får ges den tid som hon behöver. Är bara så glad över att hon simmade!

Här är en mycket liten filmsnutt från hennes simning, tagen i början så det var bara ett par simtag. Som sagt var, Rom byggdes inte på en dag.

Nu i efterhand funderar jag på om denna simning kan bero på att jag övervägde att bada henne med tillhörande borstning dagen innan. Kanske var det som fick fart på henne, man ska inte underskatta Penny! 😉

2 reaktioner på ”Penny simmar!!

  1. Marlene

    Världens bästa sjö, där har både mulle och penny lärt sig uppskatta en liten simtur. Duktiga Penny !

    1. Linda

      Ja, detta är verkligen världens bästa sjö!! Längtar redan dit trots det bara var några timmar sen sist den besöktes..

Kommentarer inaktiverade.