Gå till innehåll

skadebekymmer

Millie var, som många av er vet, mycket skadad då hon råkade ut för en olycka på en agilitytävling. genom Millie har jag kommit i kontakt med många olika terapiformer och många terapeuter. i slutet tillät Millie endast att en person fick behandla henne, nämligen Anna. Anna jobbade tidigare på ett annat hundrehab och lärde känna Millie under den tiden hon jobbade där, de två kom bra överrens. Anna läste av Millie snabbt och Millie fick ett stort förtroende för Anna. känner mig fortfarande väldigt glad över att Anna erbjöd sig att hjälpa Millie att få ett så värdigt liv som det bara gick i slutet av hennes liv. tack vare all fin behandling som Anna gav Millie är jag även övertygad om att detta förlängde hennes tid en hel del.

Millie får behandling
Millie får behandling

idag får Penny och Izzie behandling av Anna vid behov, när de är friska och sunda är det nog var 4-6 vecka. utöver detta kollar en kiropraktor igenom hundarna då och då. det gäller ju att ha koll på läget!

2013-07-29-16.08
Anna kollar noggrannt igenom Izzie

som läget är just nu har Penny sen en tid tillbaks dragits med en spänning i en stor muskel, som jag hela tiden glömmer namnet på. detta gör att hennes rörelsemönster inte blir helt bra. jag har lärt mig sen då Millie skadades att se rätt snabbt om de rör sig "onormalt". ibland är det bara en liten svag rörelser som avviker från det normala. kanske inte riktigt normalt, men samtidigt så sitter det i ryggmärgen eftersom jag var tvungen att ha stenkoll på Millie. jag la märkte till Pennys skada för en tid sen, hon rörde sig inte riktigt på ena benet. Anna konsulterades och höll med mig om det var något där. då det är en stor muskel som är lite överbelastad tar det tid att få ordning på den eftersom den används hela tiden. sakta, men säkert blir det bättre.

igår Anna behandlade Penny. tur i oturen att vi hade bokat in detta då dagen dessförinnan hade Izzie oavsiktligen råkat landa på Penny då hon skulle ta en leksak för mig under träningen och Penny liksom stod på landningsbanan, sett ur Izzies synvinkel. Penny hade enligt Anna troligtvis fått lite blåmärken av detta. inte så konstigt om du frågar mig, utan ganska naturligt med tanke på det som hände.

Anna sa att var Penny lite bättre än förra behandling, låter lovande. nu hoppas vi på att hon är ännu bättre till nästa veckas behandling! håll tummarna!

2013-08-01-19.53
Penny får stresspunktsbehandling av Anna