Gå till innehåll

konstig regel

jag är förhållandevis väldigt ny i HtM (heelwork to music), men på min första tävling i juni såg jag stora fördelar arrangörsmässigt att både kunna tävla och döma samma dag. det förenklar förfarande att få tag på domare, speciellt här nere i de södra delarna av vårt avlånga land som har typ en tävling om året. nu vill Svenska Kennelklubben (SKK) ändra om denna regel så det blir samma stelbenta regel som det är för utställningsfolket. det som skiljer utställning från tex HtM/FS är ju att flera cert kan delas ut på en och samma tävling. ja, även i samma klass. jag är övertygad om att domarna i HtM/FS är så pass professionella att de dömer efter regelboken oavsett vilken som är på planen.

jag har nu skrivit under den lista som finns för att försöka stoppa denna regel, man tycker och hoppas att SKK borde lyssna på de aktiva. det är mer "icke-domare" som tävlar som har skrivit under än domare som tävlar, vilket säger en del...

klicka här för att komma till denna lista.