Gå till innehåll

dagens träning

efter två vilodagar var det dags för lite träning. Izzie var laddad, Penny likaså. dock var jag inte i min bästa form efter minimalt med sömn, men det finns betydligt värre saker här i livet. när ryggan packades var Izzie så glad så glad. härligt att se. vi körde lite fritt följ, jobbade på stegförflyttningarna speciellt på bakåtstegen då hon nästan blir tvåbent ibland av lycka... sättande under gång gick fint, körde först en med hjälper och sen utan, skönt att det löste sig snabbt. inkallning med ställande fick sådär på första utan hjälper, med lite hjälp betydligt snyggare. får nog nöta detta lite mer, det är kanske en åtta på tävling då hon kan ta något steg. det som jag framförallt önskar mig är ett mer tryck i ställandet. jag ser att det är på gång då och då, men helt klart måste grunderna nötas ordentligt (här med). rutan körde jag tävlingsmässigt för första gången någonsin, nöjd. sen körde vi ett par glädjeskick. körde sen vittringen, känner att hon blir säkrare och säkrare på att komma in med pinnen och att hålla i den vid min sida. känns skönt. avslutade sen med fjärren på långt håll, sammanfattningsvis kan man säga att jag känner mig nöjd och stolt att vi i detta moment har lyckats få det så här bra (iaf på träning).

Träningsglada flickor!
Träningsglada flickor!

med Penny har jag startat ett litet projekt på skoj, ska se om jag lyckas lära henne fjärren med låsta bakben. ser det som en ren utmaning. kan lova att verkligen är en utmaning. det som Penny bjuder på direkt när jag har godis i handen är backandet... så vi har alltså en uppförsbacke här, men det ska bli spännande om jag lyckas förmedla vad jag vill hon ska göra i detta moment. började idag med grunderna utan kommando att bara försöka få henne att ställa sig och sätta sig utan röra bakbenen. det gick hyfsat, fick först köra lite omvänt lockande på henne för att få lite stabilitet och så att hon fryser kroppen då blev bakbenen inte lika rörliga. testade även om det gick få rätt rörelse på växlingen mellan stå och ligg, gick betydligt sämre.
som sagt, det ska bli en rolig utmaning detta!