Gå till innehåll

träningsetik

har funderat på det här med träningsetik efter jag har läst ett blogginlägg som cirkulerar på facebook mycket. vill ni läsa det så gör det här. vill dock varna för att det är hemskt, det vred sig i magen när jag läste detta.

vad är det som driver människan att utsätta sin bästa vän för grymma träningsmetoder, som i detta fall misshandel? jag förstår det verkligen inte. personligen kan jag få dåligt samvete över en träning där ens kära fyrfota vän inte förstod vad jag ville förmedla till henne. när jag tränar hund så vill jag verkligen känna lycka själv, se lycka i ögonen hos ens hund. träning är något som ska vara roligt!

talesättet "behandla andra som du vill bli behandlad själv"  tycker jag är väldigt klokt. vill jag bli trevligt behandlad, måste jag möta min motpart med respekt. inte får jag någon respekt genom att banka på min hund eller medmänniska, snarare rädsla som i sin tur kan utlösa en massa aggressioner. hade alla i hela världen levt efter detta talesätt är jag övertygad om att vår värld hade varit en mycket trevligare planet.

jag vet att det finns massor av ipo-folk som tränar med bra metoder, jag hoppas att de som kör sådana här vridiga metoder försvinner bort från hundvärlden och hundägandet. i Strömsholm fanns (eller finns) en klok tavla där det står "där kunskapen tar slut, där tar våldet vid". mycket tänkvärt...

Samarbete - ja, tack!

2 reaktioner på ”träningsetik

  1. Karin L

    FRUKTANSVÄRT - är ett alldeles för milt uttryck för metoderna som tydligen användes. Jag hoppas bara på att tjejen som såg detta och gjorde anmälan har möjlighet att på något vis filma nästa gång. Om hon nu har möjlighet att smyga dit osedd eller att någon annan som ser gruppen träna, filmar och anmäler! Det är för j--gt att någon i vårt upplysta samhälle kan göra något sådant! Usch!

    1. Linda

      helt enig med dig, sånt här får inte förekomma! får hoppas på film nästa gång, det kan man inte prata bort.

Kommentarer inaktiverade.