Gå till innehåll

träningstider

den senaste veckan har jag kommit att tänka på hur länge jag tränar. förra veckan blev det tre "vanliga" träningspass och i varenda ett tränade jag nog lite för länge, om jag ska vara ärlig. det gynnar varken mig eller Izzie att träna långa pass. vi båda blir trötta och tappar fokus. idag hade jag bestämt mig för att försöka ta tag i detta så vi kunde behålla fokuset bättre och därmed få bättre träningspass. jag ställde ingen klocka, men tänkte att jag kör två moment och sen paus. det var ingen tävlingsträning utan bara vanlig träning där jag nötte lite på rutan och apporteringsdirigeringen. när jag hade kört dessa två pass så tittade jag på klockan, redan tränat i 20 (!) minuter. självklart pausdags!

under pausen fick hundarna tugga på lite pinnar eller busa var för sig själv med en leksak. inga rusningslekar.

Penny hittade denna fina pinne!
Penny hittade denna fina pinne!
...som givetvis Izzie vill ha....
...som givetvis Izzie vill ha....
..Penny tog då bästa pipleksaken och var mer än nöjd med detta byte!
..Penny tog då bästa pipleksaken och var mer än nöjd med detta byte!

efter pausen fortsatte vi med att träna hoppapport, stående (för gott godis, hon biter mig i handen utan att tveka!) och lite fotgående. efter detta hade ytterligare 20 min gått och endast träning av en hund. Izzie var toppad, ville inte alls lägga av. mer, mer, MER, MMMMMEEEEERRRR!!! sa hon när hon hoppade/sprang framför mig. bara älskar hennes attityd! 40 min effektiv träning tycker jag att det var mer än nog. en styck Izzie tyckte något helt annat. lite rastning så hon fick gå av sig.  efter det blev det lite behandling för min egen del, det gäller att ta hand om både hundar och sig själv. inte alltid det lättaste att hinna med.