Gå till innehåll

mycket att göra

den senaste tiden har det varit knökfullt med saker som ska fixas/göras. nu hoppas jag att det ska börja lätta, denna helgen har jag tänkt bocka av en del saker på min att göra-lista. ska bli skönt.

Izzie har dessvärre rusat in i Penny och gett henne en liten låsning i ryggen, fick åka till vår underbara kiropraktor och fixa till det. när vi var där tyckte Izzie, i vanlig ordning, att det var alldeles för lite uppmärksamhet på henne och hoppade upp på bordet för att bli undersökt. hon blev kollad, men allt var bara bra. det gillades förståss av Izzie som glatt tog emot lite "undersökningsgodis" med god aptit!

det var fyra långa och tråkiga vilodagar för Pennys del, men nu är det äntligen över. då Penny inte gillar att vara hemma själv, hon accepterar det men tycker det är skittrist, så fick Izzie lite extra mycket träning. direkt efter varje promenad. gissa vad som nu är befäst och ett måste enligt fröken I... i och med att det har blivit en del träningspass har jag delat upp passen mer per område; fotträning, z-träning, konmomenten  och apporteringsmomenten är någon av de uppdelningar som har gjort. sen har det förstås varit vanliga pass med där det blandas. för att få lite variation på träningen åkte vi någon dag till skogen och körde lite dummiesträningen till Izzies stora glädje!

att köra lite mer ensidiga pass tycker jag har gett mer förståelse bland vissa moment, vi har kunnat nöta lite mer utan att det ska ta så mycket träningstid. idag hade vi ett apporteringspass. vi tränade på metallapportering, träapportering, apporteringsdirigering och vittringsapportering. detta på ca 15 min. nu för tiden försöker jag begränsa träningspasstiden så vi inte blir helt slutkörda. allt gick bra, speciellt glad är jag för att hon är glad i metallen igen (hon blev lite konstig med den i samband med löpet) och att app dirigeringen tog ett steg framåt.

summa summarum känns det som med dessa mindre träningspass som kommer ofta, oftast två gånger per dag, har det gjorts mer framsteg än vanlig träning och det är bra att passen inte blir för långa heller. ska försöka fortsätta så här. om inte så kommer nog Izzie påminna mig om det.