Gå till innehåll

Valpfunderingar

Tankarna går för och emot hela tiden. Ska vi våga eller ska vi strunta i det? Det som jag tänker på främst nu är om att försöka få valpar efter Izzie. Izzie är en alldeles underbar hund som hänger med på alla galna upptåg som jag hittar på. Hon är väldigt nära mitt ideal på vad jag söker hos en hund oavsett ras. Vad jag menar är att det inte är något med henne och hennes egenskaper som får mig att tveka. Det som får mig att tveka är att det alltid är en risk/påfrestning för tiken, i detta fall Izzie – mitt lilla hjärta! En annan sak är jag inte direkt har ”marknadsfört” det här med valpar och Izzie, skulle tro att inte så många känner till dessa planer. Så det finns absolut en risk att det inte finns några intresserade av en liten Izzievalp. Har hört ryktesvis om någon, men ändå… Inga lätta beslut att ta. Å andra sidan tror jag att jag skulle ångra mig bittert om jag inte försökte behålla Millielinjen.

Hane har jag redan en i tankarna. Då han bor utomlands måste saker och ting kollas upp med det. Vissa saker är redan avklarade, men det är mycket till som ska checkas. Denna hane har ett härligt stabilt temperament, har varit över och hälsat på honom. I det land han bor har han haft en valpkull för ett par år sen. Några av dem vallar och ett par tränar lydnad/agility, det känns som han borde kunna lämna aktiva och pigga valpar även med Izzie.

Det här med avel är verkligen inte lätt…

izz
Izzie som valp vid åtta veckors ålder

4 reaktioner på ”Valpfunderingar

  1. Liz Rognstad

    Oj oj, hadde jeg hatt plass og kapasitet til en hund til skulle jeg veldig gjerne hatt en valp etter Izzie...En gang beardis - alltid beardis vet du 😉 Lykke til med valget 🙂

Kommentarer inaktiverade.