Gå till innehåll

hundfoder

det är väl hyfsat vida känt att Millie skadade sig allvarligt vid en agilitytävling för ett antal år sen, då hon höll på att bryta nacken vid en krock med ett hinder. efter detta har det blivit ringar på vattnet, Millie har fått problem med ett framben bla och utvecklat artros. för att hon inte ska ha för mycket smärta får hon smärtstillande varje dag och har fått så i många år, detta gör att hon får ett drägligt liv. anser det är min skyldighet som djurägare att göra det bästa för min kära vän. när min hundar börjar bli lite till åren komna har jag hos veterinären tagit blodprov för att analysera bla njurar och lever. vid ett sånt här blodprov uppkom det att Millie hade något förhöjda värden på njurarna. inte alarmerande höga, men över gränsvärdena. vi satte då in fodret royal canins renal och ett nytt blodprov togs efter hon hade ätit detta under ett par veckors tid. det nya blodprovet visade att Millie hade svarat fint på detta foder och alla värden låg nu perfekt. efter detta har Millie så klart fått äta renal, njurarna har kollats med jämna mellanrum för att se att värdena ligger som de ska.

idag var det dags att köpa en ny säck renal. jag tittade igår kväll på nätet och såg på olika sajter vad priserna låg på. åkte sen till Lundabygdens Djursjukhus för att köpa en säck. gissa om jag blev förvånad att deras priser låg betydligt högre än de på nätet! en säck renal på 7kg var nästan 100 kr dyrare, den på 14 kg var bara "50 kr dyrare. till saken hör att de andra fodersorterna som jag har jämfört med har nätets priser (gratis frakt) legat i nivå med där jag köper Izzies och Pennys foder, så det är ingen "billighetssajt".  tänk på att kolla priserna på foder innan ni handlar. nu hade jag inget val då fodret var helt slut, men till nästa gång kommer jag vara ute i mera god tid så jag vet vart jag ska köpa mitt foder. inga överpriser här, tack!

3 reaktioner på ”hundfoder

 1. Jennifer

  Hej Linda,

  Vilken fin blogg du har! Jag hittade din hemsida och läste om dina hundar. Du verkar ha ett sånt kärt, genuint intresse för dina hundar och jag tror absolut inte att du behöver oroa dig för att de vill flytta. Jag har själv en golden retriever fast jag har inte tävlat agility endast lydnad. Han heter Kjerlek fast jag kallar honom Kjelle och är mitt sällskap och jag älskar honom över allt annat.

  Det är hemskt att priserna skiljer sig så åt, de hugger för sig. Jag läste att du mått väldigt dåligt en tid, vad är det för sjukdom du har dragit på dig? Det är mycket som går i skolor och på arbeten. Jag hade själv influensan under julveckan. Väldigt trist. Det verkar som du är på bättringsvägen eftersom du handlat foder och det måste ju vara skönt. De saknar dig säkert på din arbetsplats. Vad arbetar du med?

  Krya på dig!
  Kram från Jennifer och Kjerlek

 2. Linda

  Hej Jennifer!

  Tusen tack för dina fina ord! 🙂 Hundarna är verkligen ett intresse som jag hoppas håller livet ut, de ger så mycket glädje tillbaks. Numer tävlar jag inte agility utan lydnad och rally.

  Låter som ni har ett fint förhållande du och Kjelle! Hoppas att lydnaden går bra för er!

  Jag har varit rejält förkyld ett tag nu, det värsta har nu släppt så jag har åter börjat jobba. Det är så himla trist att vara sjuk och inte orka göra något. Jobbar som lärare.

  Hoppas att du har en fin helg!
  Kram från Linda med hundar

Kommentarer inaktiverade.