Gå till innehåll

långpromenad och dummiesträning

Snöig golfbana
Vintrig golfbana

Idag åkte vi ut till golfbanan för att gå dagens långrunda. Med tanke på att Izzie har varit lite rastlös på sistone då jag har varit sjuk och det inte har blivit ordentligt med varken motion eller träning så tog jag med mig lite tygpåsar (dummies) för att kunna köra lite träning efter promenaden. Vi pulsade i snön bland skidåkare och lite tungsnö i ungefär en timme, efter det gick vi till bilen och hämtade dummiesarna.

När Izzie såg att påsarna kom fram visste hon inte riktigt vad hon skulle ta till sig, så glad så glad hon blev! Vid denna "jaktträning" som vi bedriver har vi inga som helst ambitioner att tävla utan vi tränar detta mer för att både jag och Izzie tycker det är väldigt roligt. Ska väl erkänna att det är skönt att ha något att träna utan att behöva vara petig med detaljerna. Först kördes enkelmarkeringar, var länge sen vi tränade detta - kanske ett halvår sen, sen ett par dubbelmarkeringar och slutligen linjetag. Izzie bara älskar detta och gav järnet hela tiden, så underbart att se. Jag försökte förstärka gripande, till lydnadsapporteringen, då vi ändå tränade apportering. Det känns som Izzie bromsar in först precis när hon är vid apporten/tygpåsen. Med tanke på den hastighet som hon kommer i hamnar hon varenda gång bakom apporten som hon ska ta, vet inte om jag ska träna in det eller bara hoppas på att det försvinner av sig själv. Nåja, det är ett kärt bekymmer iaf. Izzie gjorde sitt ytterst här och gick in för det med hull och år, så mycket mer än så kan jag inte begära av henne.

Nu ligger hon nöjd och belåten och vilar här hemma och verkar hyfsat nöjd med dagen. Men det är ju klart, det kunde ju bli lite träning ikväll om Izzie får bestämma...

image
Nöjd Izzie!