Gå till innehåll

Blåbärsskogen

Igår hade vi en träningsfri dag, mest för att jag bara behövde ta det lugnt och hinna andas. Under eftermiddagen så begav vi oss ut till blåbärsskogen. Dessvärre hade jag sett en äldre man plocka en stor hink fylld med blåbär några dagar tidigare, jag hade vissa farhågor att det skulle vara rätt tomt. Mycket riktigt, det var ganska så barskrapat på blåbär på detta ställe dit många går och plockar.

2013-07-16 13.20.04
Inga blåbär, men fin utsikt!

Jag gick besviket och kollade efter blåbär, men det var bara något enstaka bär som jag hittade. Ganska snart gav jag upp detta ställe och gick vidare, då kom jag på ett annat ställe dit där många inte går eller kanske rent av känner till. Väl där hittade jag blåbär! Tjohoo! Det plockades och plockades, tror det blir två-tre liter. Kommer smaka susen på frukosten under vintern istället för de polska/kanadeniska som finns att köpa i affären. Förstår inte varför inte finns svenska blåbär att köpa i affären, skulle gladeligen betala lite mer för sådana.

2013-07-16-13.20.16
Skogens blåa guld

Hemma sen väntade resning av bären, det kommer alltid med en massa blad. I år har en slags bärrensade som underlättade detta arbete mycket. Under kvällen sen plockades även hallon. Älskar denna tid när man kan njuta av färsk frukt!