Gå till innehåll

ibland blir det inte som man har tänkt sig…

idag var planen att träna och köra igenom treans olika moment med Maria. men med tanke på dagens klass 1-varning och att åskan låg över oss mer eller mindre hela dagen, kände jag att denna träning fick nog vara. jag utsätter mig inte, om jag inte behöver, att vara på en appellplan när det blixtrar och mullrar som det gjorde idag. det kändes lite bittert, märkte även på Izzie att hon var lite rastlös. hon hade säkert läst av mig och visste vad som var på gång.

i morse var även vaktmästaren här och skulle fixa till ett stopp i köksvasken och fixa till ett hyllplan. när klocken var slagen för utsatt tid dök ingen herr vaktmästare upp. 45 min senare ringde han och berättade att han hade blivit dubbelbokad... nåväl, det var inga problem då jag ändå var hemma. han kom hit och fixade avloppet och mätte inne i skåpet för att få till hyllplanet. efter han hade gått upptäckte jag att det var vatten på golvet i köket. torkade upp det, men såg att det var vatten även inne i köksskåpet. upptäckte att det läckte från rören... suck. bara att ringa till vaktmästaren igen, han kom och fixade det. då trodde jag att allt var fixat. kommer hem sen efter ha varit iväg och jobbat. utanför dörren står hyllplanet, precis som vi har bestämt. tar inne det och ställer det vid skåpet. upptäcker sen en ny pöl på köksgolvet vid vasken... kändes inte så skoj. jag torkar upp det, och  ser att det droppar från rören igen. då det inte droppar vansinnigt mycket lägger jag en papperskasse under rören som suger upp vattnet. provade även att sätta dit hyllplanet. kortsidan var för smal och långsidan för bred, vet inte riktigt hur jag ska få ihop detta. får helt enkelt ringa vaktmästaren igen...

det gäller att hålla tungan rätt i mun vid stegförflyttningarna!
det gäller att hålla tungan rätt i mun vid stegförflyttningarna!

senare på kvällen då regnandet och, framförallt, åskandet hade slutat så tränade jag hundarna lite snabbt. stegförflyttningarna för Izzies del funkar nu ok åt sidorna. värre är det bakåt, men jag känner att det kommer nog snart lösa sig. sättande under gång verkar hon har förstått. tränade även på rutans inkallning fast körde nog lite överträning på det. lämnade henne ståendes och gick/vinklade lite. när jag var så att min högra sida var närmst henne kallader jag in henne. första gången var hon på väg till min högra sida, men kom in rätt på vänster sida. andra inkallningen ingen tvekan, snabbt och rätt! tränade henne även att lägga sig på håll. ska vi nästa träningspass testa att lägga henne i rutan med. det som jag känner är min stora stötesten är att få in ett bra ställande till inkallning med ställande. där har jag inte lyckats förklara riktigt för henne hur jag vill ha det. måste ta mig en ordentlig funderare här.

med Penny körde jag lite positioner, jobbade på stegförflyttningar på både höger och vänster sida. pratade igår med en som jag lärde känna under tävlingarna i Bollebygd och fick lite tips på vad som premieras på tävling. det är svårt att läsa sig till och inte har jag gått någon kurs. jag tyckte att många av stegförflyttningarna fungerade. däremot måste jag jobba med att hennes bak inte flyter ut vid backandet. förr när vi tävlande lydnad hade vi ett snyggt backande och vi kunde backa många meter i vinklar utan problem. blir en rolig sak att ta upp med Penny. försökte även tänka på att inte ge för många handhjälper heller, har lagt på mig lite sånt i rallyn då man inte får avdrag för det. positionsväxlingar körde vi också och det blev en liten utmaning för Penny att lyssna på vad jag säger då hon bara älskar att gå fot. förhoppningsvis kan vi sätta igång träningen så smått snart.

Penny
Penny

träningsmässigt känner jag mig nöjd med dagen, även om det så klart, som alltid, finns bitar att arbeta vidare på.