Gå till innehåll

Talangtruppsläger

Nu i helgen var det talangtruppsläger med Karin Fischer Kristiansson som instruktör.  På lördagen började vi med en kedja bestående av en inkallning, fritt följ, rutan och fjärren. Mest nöjd i denna kedja var jag med fjärren, vem kunde tro detta moment skulle bli (vågar jag säga det) vårt favoritmoment efter allt tragglande. Izzie var pigg och glad igenom hela kedjan. Var lite orolig för hur hon skulle reagera då jag inte har orkat/haft tid att träna på en vecka, men det märktes inte särskilt mycket - tack o lov!

Fjärren i kedjan
Fjärren i kedjan

På eftermiddagen körde vi två individuella pass. Jag valde att träna lite störningsträning i rutan och sen la vi tyngdpunkten på fritt följ. Har kommit på mig själv att slarva med hur jag går plus jag går nästan i en cirkel och därmed kommer Izzie fel och det blir inte så som jag har tänkt. När jag väl skärpte till mig så blev det genast bättre, att det ska vara så svårt att gå rakt och sätta fötterna rätt i svängar och halter...

Izzie och jag
Izzie och jag

Andra dagen började vi med gruppmoment. Jag valde att köra sitt i båda omgångarna. Det börjades platsliggning, riktigt nyttigt för Izzie att höra de andra i talangtruppen kommendera ner sina hundar. Hon satt fint i fyra minuter, gick tillbaks någon gång och belönande. När det var sittande för samtliga märkte jag att hon blev lite osäker, det är sällan som jag någonsin har gjort något sitt två omgångar i rad. Med lite hjälp så löstes situationen.

Izzie Foto: Sven Håkansson
Izzie
Foto: Sven Håkansson

Efter gruppmomenten hade vi genomgång på hur man ska gå i zätat, mycket nyttigt.

På förmiddagens hanns  det även med ett individuellt pass. Jag valde att börja med att träna på att gå rätt i zätat med Izzie vid min sida. Kändes bra att få direkt feedback när man gör rätt eller fel i gåendet.

Starten vid zätat
Starten vid zätat
Zätat
Zätat
Zätat
Zätat
Zätat
Zätat
Zätat
Zätat

Därefter blev störningsträning/överträning, tycker det är roligt samtidigt som det är ett perfekt tillfälle att göra då vi är ett antal som är på plats. Började med fritt följ och herrejesus vad de kunde störa mig. Försökte inte visa något för Izzie. Värst var nog megafonen som Karin höll i när vi var ca 2cm ifrån den.

Fritt följ med störning
Fritt följ med störning
Fritt följ med störning
Fritt följ med störning
Fritt följ med störning
Fritt följ med störning
Fritt följ med störning
Fritt följ med störning
Fritt följ med störning
Fritt följ med störning

Därefter tog störningsträning på rutan. Först ett hyfsat enkelt skick med bara någon enstaka sak för att sen bli mer och mer störning. Tyckte Izzie löste det fint. Som Karin sa, då man lägger på en massa störning så ska man göra det enklare för hunden att lösa uppgiften. Jag valde att lägga ut en leksak i rutan för att få ett drag till rutan.

Rutan
Rutan

Till andra passet tog jag mod till och frågade om vi kunde köra apporteringsdirigering och konen med störning. Jag tror att hunden blir säkrare i momentet om man gör det lite svårare. Tänker att momentet, vad jag vill att hon ska göra, blir tydligare då.

Apporteringsdirigering med lite störning, här på tillbakavägan
Apporteringsdirigering med lite störning, här på tillbakavägan
Konskick
Konskick
Konskick
Konskick

Det var ett mycket härligt läger, trots att vi i talangtruppen inte känner varandra jätteväl än - vi har bara setts en gång tidigare, på uttagningstävlingen. Det bjöds på många skratt och jag hoppas att alla andra hade det lika trevligt som jag hade 🙂

Delar av gänget, jag och Izzie tränar.
Delar av gänget, jag och Izzie tränar.
Jag och Ewa med hennes bordercollie Egon
Jag och Ewa med hennes bordercollie Einar Foto: Sven Håkansson

Slutligen var vi tvungna att ta lite gruppbilder för att dokumentera denna helg och lite individuella bilder med.

Talangtruppen
Talangtruppen
Talangtruppen
Talangtruppen
Talangtruppen
Talangtruppen
Jag och Izzie
Jag och Izzie
Jag och Izzie
Jag och Izzie

Alla foton, om inget annat har skrivits har tagit av Charlotte Skarin. Tack Charlotte för alla fina bilder!

1 reaktion på ”Talangtruppsläger

Kommentarer inaktiverade.