Gå till innehåll

Man skulle kanske belöna med ett rutskick?

Nu när vi har paus från tävlingar passar jag på att träna på grunder och jobba på detaljer. Idag var planen med Izzies träning att träna positioner och lite nya tricks som ska bli nya övergångar. Izzie däremot visade mig att hon hade helt andra planer... Det stod tydligen lydnad på schemat! Jag tycker det är viktigt att ha en kommunikation med sin hund och träna positioner mm kan jag göra en annan dag. Idag blev det träning på rutan, fjärren och apporteringsdiringen istället. Som Izzie älskade det ❤️ hon sprang som en dåre både till kon, som till ruta som apporter. Fjärren ständigt viftande på svansen och bra skiften med tanke på att det var tre år sedan vi var aktiva i denna gren.

I samband med de nya reglerna i lydnad som kom 2017 valde jag att pensionera Izzie från lydnaden trots att Izzie hade kvalat till SM och var tidigare med i SBK Skånes talangtrupp. Kanske var det fel beslut, men vi har haft och har roligt med andra saker.

Kanske ska jag på kommande träningar skicka Izzie till rutan istället för att ge henne en leksak? Jag tror att det kommer hon att gilla. 😊

Här är lite bilder från förr: